marți, 2 octombrie 2007

top 50 Fortune - femeile anului 2007

A fost lansat topul FORTUNE al celor mai de succes femei de business din U.S.

Castigatoarele vin puternic din spate - in top au intrat anul acesta 13 nume noi, si se pare ca din ce in ce mai multe nume vor fi adaugate in timp, iar concurenta va fi din ce in ce mai acerba.
Si castigatoarele sunt:

1. Indra Nooyi, Presedinta a consiliului de administratie si CEO la Pepsi este de origine indiana, are varsta de 51 ani si pozitia 1 in acelasi top din 2006. Administreaza venituri de35.1 miliarde $, un profit de 6.4 miliarde $si cotatii in crestere puternica anul trecut.
2. Anne Mulcahy, Presedinta si CEO la XEROX, de 54 de ani, a ocupat anul trecut pozitia a doua in topul Fortune 2006. Compania este in expansiune, adaugand in portofoliul companiei vanzari de inca 1 miliard in plus fata de cele 16 miliarde$ pecare le avea deja compania. Valoarea actiunilor XEROX a crescut cu aproape 10% anul trecut.
3. Meg Whitman, Presedinta a CA and CEO la eBay ocupa aceeasi pozitie 3 anul trecut. In varsta de 51 ani, Meg a facut trecerea la web2.0 in aceleasi conditii de monopol in domeniul e-commerce-ului, cu venituri de 6 miliarde pentru companie si cu o crestere de 45% a valorii actiunilor.
4. Angela Braly, Presedinta si CEO la Wellpoint (WLP), conduce o companie care activeaza in domeniul sanatatii in SUA, cu 35 milioane clienti si venituri de 56.9 miliarde $. Angela are 46 de ani si este proaspat intrata in topul din 2006.
5. Irene Rosenfeld, Presedinte CA si CEO Kraft Foods (MO) conduce o companie cu venituri constante(34.4 miliarde $) si un declin al preturilor pe actiuni in ultimul trimestru al anului trecut. In Martie anul curent, Kraft a recastigat controlul propriei companii cu ajutorul gigantului din industria tutunului, Altria Group. Rosenfeld a anuntat o rascumparare a stocului de actiuni in valoare de $5 miliarde in Februarie si o achizitie traznet a diviziei Danone de biscuiti (in valoare de 7.2 miliarde peste doar cinci luni. Irene are 56 de ani si un singur scop: cresterea businessului Kraft in pietele emergente din toata lumea.
6. Pat Woertz, aflata pe locul 4 anul trecut, are 54 de ani si ocupa pozitia de Presedinte CA si CEO al Archer Daniels Midland (ADM). Compania activeaza in industria maselor plastice, produse chimice si ethanol. Veniturile au crescut cu aproape 20%, pana la 44 miliarde $, iar veniturile nete au crescut cu 65%, pana la 2.2 miliarde $.
7. Susan Arnold, Presedinte CA la Procter & Gamble a fost ocupanta a locului 10 anul trecut. In varsta de 53 de ani, Arnold este responsabila pentru operatiunile de zi-cu-zi ale celor 3 unitati de business PG din toata lumea, cu vanzari de 76 miliarde$. O crestere naturala intre 4% si 6%, care adauga miliarde de dolari peste linie in fiecare an.
8. Oprah Winfrey, faimoasa realizatoare TV de 53 de ani, cu o evidenta apetenta pentru politica, in calitate de sustinatoare ferventa a unuia dintre candidatii democrati in lupta pentru alegerile prezidentiale la ultimele alegeri.
9. Andrea Jung, presedinta CA si CEO la AVON. In varsta de 49 de ani, a dovedit investitorilor ca este foarte serioasa in legatura cu revigorarea afacerii de 8.7 miliarde dolari. Printre altele, Andrea a investit mai mult in promovarea campaniei "Hello tomorrow," cu Reese Witherspoon in calitate de purtator de cuvant. Compania continua sa faca reduceri de personal si elimina si produsele mai putin profitabile.
10. Brenda Barnes, presedinta CA si CEO la Sara Lee, se afla pe pozitia 6 anul trecut. In varsta de 53 ani, a sprijinit cresterea vanzarilor de 7.1%, pana la12.3 miliarde $, si a obtinut venituri de pana la 556 millioane $ in anul fiscal 2007. Cheia: inovatia. Barnes isi propune sa lanseze 75 produse noi in 2008.

Lista completa de vazut la CNNmoney.com.

Interesant e faptul ca aproape toate femeile din top sunt manageri ale unor companii-gigant si nu ale propriilor business-uri, ceea ce ne salveaza pentru cateva momente de magia/iluzia romaneasca a succesului propriei afaceri pe forte proprii. Toate conduc branduri internationale sau reprezinta ele insele un brand. Intreprinzatoare, independente, creative, purtatoare de zambete senzationale.

Niciun comentariu:

 
Add to Technorati Favorites