miercuri, 10 octombrie 2007

banii sunt in nisha

Pai era si timpul: trei banci joaca tare pe nisa creditelor pentru contabili, avocati si medici.

Scrie la Wall-Street ca bancile care dezvolta o strategie agresiva pe segmentul meseriilor liberale sunt:
1. ProCredit Bank (cu doua produse de creditare specializate, dedicate medicilor si contabililor) - Creditul se da PE LOC.
2. UniCredit Tiriac Bank are in portofoliu un pachet de produse de finantare destinate clientilor care desfasoara activitati liberale - cumpararea sau modernizarea de imobile si pentru achizitia de autoturisme, echipamente de lucru sau alte proiecte de investitii. Produsele se adreseaza persoanelor fizice autorizate, cabinetelor, birourilor individuale sau asociate si societatilor civile profesionale. Maxim 150.000 de euro (sau echivalentul in lei).
3. Libra Bank, membra a grupului NCH, este unul din jucatorii din banking cu cea mai mare experienta pe nisa liber-profesionistilor. Din aprilie 2004, banca a acordat credite pentru sectorul medical de peste 32 de milioane de euro. (bun, nu?)

Dintre toate, trebuie sa recunosc ca cel mai mult imi place de cei de la Libra Bank (nu dau link ca sa nu fac reclama :))). Din cateva motive:
- au intrat primii pe nisa asta
- au lansat cardurile Libra Medical, care include trei tipuri de carduri pentru medici; vor urma si ptr. ceilalti
- pentru ca stiu din surse sigure ;) ca vor lansa si pentru alte nise de consumatori.

Astept cu nerabdare isterica lansarea de produse bancare pentru clientii care poarta miercurea camasa albastra cu dungulitze albe si banca de tip boutique - in strada, iute, intre doua sedinte, mestecand un sandwich. Ar fi, in sfarsit, semnul unei maturizari reale a pietei bancare.RO.

Niciun comentariu:

 
Add to Technorati Favorites