joi, 6 septembrie 2007

Mine Your Own Business

Documentarul de pe youtube, citim printre randuri, "demasca fata intunecata a proiectelor de protectia mediului si efectele nocive ale activitistilor de mediu asupra vietii economice a comunitatii si a oamenilor". :) foarte tare!!
In fapt, materialul video nu este altceva decat un instrument de PR, explicit agresiv dar construit inteligent, tintind o perceptie negativa la adresa proiectelor de mediu. Filmuletzul e facut de... cine altcineva decat ..compania canadiana Gabriel Resources, proiectul de exploatare miniera intensiva cu cianuri de la Rosia Montana ...
Filmul nu e nicio capodopera, niciun esec total. Ce sare in ochi nu e argumentul execrabil anti-ecologic...ci faptul ca o companie moderna isi permite sa adopte o astfel de strategie de comunicare, in conditiile in care e evident ca nu sunt preocupati decat de zacamantul aurifer de sub pamant. Intr-o lume in care comunitatea de business este atat de sensibila la subiectul protectiei mediului iar cele mai multe firme incearca sa construiasca proiecte de protectie a mediului, ca o componenta de CSR vitala pentru imaginea corporatiei, compania de minerit arunca la gunoi principiul director al oricarei afaceri inteligente: nu-ti subestima niciodata partenerii...e semnul unui retard dramatic de mentalitate de business, ce ii va costa falimentul.
dar nu chiar acum...

Niciun comentariu:

 
Add to Technorati Favorites