marți, 25 septembrie 2007

Harley Davidson in Romania

Cei de la Harley Davidson estimeaza ca proxima intrare pe piata din Romania le va aduce un nivel de vanzari de aproximativ 200 de unitati iar pana in 2012 vanzari pentru 1000 de unitati. Dincolo de faptul ca producatorul american de motociclete premium Harley-Davidson este adus pe piata auto romaneasca Romania prin intermediul companiei Automotive Trading Services (ATS), detinuta de premierul Tariceanu, estimarea celor de la Harley mi se pare de-a dreptul deprimanta, din cateva motive cat se poate de evidente:

Volkswagen a vandut cinci Bugatti de 1,4 milioane de euro bucata in 24 de ore - 17 Sep 2007

Porsche – vanzari record luna august - Porsche Romania a vandut in august peste 4.000 de masini si a afisat, pentru primele opt luni ale anului, vanzari totale de 27.139 de unitati, cu 38% peste nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Vanzari Bentley in Romania - Toate masinile care costa peste 100.000 de euro au un element comun: se dau ca painea calda. Pe langa modele BMW, Mercedes sau Porsche care depasesc ca pret 100.000 de euro anul trecut a intrat oficial pe piata si marca Maserati, vanzarile depasind la momentul intrarii pe piata obiectivul initial.

Toyota Romania a ridicat tinta de vanzari pentru 2007 - Toyota Romania a ridicat cu mai mult de 10% tinta de vanzari pentru acest an, la peste 9.000 de unitati, datorita vanzarilor care in primul semestru au fost cu 76% peste cele din primele sase luni ale anului trecut.

Romania este cautata pe harta luxului - Ucraina si Romania, cele mai atractive piete regionale pentru brand-urile de top ale industriei luxului. Romania se mentine in topul celor mai atractive tari din regiune pentru industria de lux internationala, insa penetrarea produselor de lux pe aceasta piata este greoaie si inegala (se concentreaza in Bucuresti). Segmentele cele mai atractive, in ordinea volumului de vanzari, sunt: auto, moda, accesorii, bijuterii/ceasuri, parfumerie/cosmetice, IT/gadgets, SPA, hotelarie, selective retailing.

Prevad celor de la Harley o cifra de vanzari de peste 400 de unitati pe an, cu o distributie egala pe tot teritoriul tarii, cu accent pe vest, nord si centru.

Niciun comentariu:

 
Add to Technorati Favorites