luni, 24 septembrie 2007

go west...sau est

Am citit in wall-street.ro ca investitorii fug de terenurile din centrul si nordul Capitalei. Ma si intrebam cand naiba o sa vedem si noi cartierul de zgarie-nori cu care ne ameninta marii producatori de betoane: eu il vad deja ridicat pe malul drept al Dambovitei, pe gunoaiele Glinei sau pe campurile ne-exploatate de mai la Sud, in paralel cu autostrada. Sau, cine stie, poate la Varasti, Jilava sau prin Domnesti. Se intampla pentru ca preturile au crescut iar oferta de terenuri din centrul si de nordul Capitalei nu mai este la fel de accesibila. Trebuie sa fie orb cel ce are bani de investit si ii baga in acelasi nord prafuit pe langa firul rosu numit DN1...Regimul de inaltime mult mai permisiv din zonele alternative va face posibila eliberarea cu profit a banilor bagati in pamanturile din sud si est.

Ca exemplu, initiatorii proiectului Rin, hotelul de patru stele inaltat in zona Vitan Barzesti, in urma cu doi ani, au cumparat cele sapte hectare care se afla acum in proprietatea hotelului la 50 de euro/mp, iar in prezent ele ating valori intre 1.600 si 2.000 de euro, in functie de amplasament.

Pun primul pariu ca Giurgiul va fi inghitit mai rapid decat Ploiestiul in zona metropolitana bucuresteana, in mai putin de 8 ani.

Niciun comentariu:

 
Add to Technorati Favorites